Terek Fesztiválja

2015. július 24. – szeptember 26.

A Terek Fesztiválja című programsorozat Szegeden a Dugonics tér 12. szám és a zenélőszökőkút közötti területen valósult meg. A fellépő együttesek általában színpadon szerepeltek,de az időjárás okozta kellemetlenségek folytán párszor bekényszerültek a téren felállítottrendezvénysátor alá.

A fesztivál több részből tevődött össze: koncert, táncház, képzőművészeti alkotótábor ésszabadidős foglalkozás egyaránt zajlott a téren. Sokan vettek részt a programokon, körülbelül1300-an. A sorozat legnagyobb hatása talán azon mérhető, hogy július végétől szeptembervégéig szinte kizárólag az általunk szervezett program valósult meg.

Fontos kiemelnünk, hogy a sorozatba sokan bekapcsolódtak: civil szervezetek és egyháziszervezetek egyaránt. Ez is jól mutatja, hogy komoly igénye van a szegedieknek közösprogramok szervezésére is.

Összességében elmondhatjuk, hogy a programsorozat sikeresen zajlott le Szegeden.Egyértelműen jó kezdeményezésnek tartjuk, ami egy új, sokszínű, lüktető programot kínáltmind a szegedieknek, mind az idelátogató vendégeknek. Szintén tapasztaltuk, hogy a belvárosszívében az összművészeti és szabadidős jellegű programokat szívesen látják az itt élők. Báraz időjárás nem volt mindig kedvező, mégis azt mondhatjuk, hogy jól indult a kezdet, sikeresvolt a szegedi I. Terek Fesztiválja.

Részletes beszámoló

Szeged, 2015. december 17.